Pant på juice -og saftflasker

Til sommer begynder de første producenter at sætte pantmærker på juice- og saftflasker, når de tager hul på et nyt retursystem.

Sidste sommer meldte regeringen, at det udvidede pantsystem med saft- og juiceflasker af glas, plastik og metal træder i kraft i 2020.

Men allerede 1. juli kan nogle forbrugere opleve at aflevere nye flasker og få penge retur, skriver Dansk Retursystem i en pressemeddelelse.

– Som forbruger skal man blot holde øje med pantmærket. Så snart der er pantmærke på, kan du aflevere flasker i flaskeautomaten, står der.

Forventningen er, at mere end 200 producenter og importører vil tilmelde produkter til det nye system i sidste ende.

Det vil betyde, at omkring 52 millioner flere flasker bliver genanvendt hvert år, lyder prognosen i pressemeddelelsen.

Miljø- og Fødevareministeriet har mandag offentliggjort reglerne for udvidelsen af det nye system. Senest 1. november 2019 skal der være pant på produkterne.

Der er massive globale udfordringer med plastikforurening, og vi bruger mere og mere plastik, lyder det fra miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

– Udvidelsen af pantsystemet er ét af elementerne i regeringens plastikhandlingsplan. Systemet er flere gange blevet udvidet, når der har været et behov.

– Det er senest sket to gange af borgerlige regeringer. Nu synes vi igen, der er et behov, siger ministeren i en pressemeddelelse.

I det nuværende system er øl, sodavand, kildevand, iste og energidrikke blandt andet omfattet.

Men fremover vil også juiceprodukter og saftprodukter give penge retur i supermarkedernes pantautomater.

Ritzau

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi tager forbehold for Corona-virus

Derfor bruger vi håndsprit hver gang vi skifter position og for at undgå for meget kontakt, opfordrer vi alle kunder til eksempelvis at stille panten udendørs og så vil vi stille drikkevarer i bytte.

Mange stiller i dag panten: i skur, foran døren, carport mm.

Kunder som bor i lejlighed: Vi opfordrer til, at når vi ringer på, så stilles panten ligeledes udenfor døren, hvor drikkevarerne stilles retur fra os.

De bedste hilsener
Teamet hos Elepanten

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.